Knoflook



Knoflook kan een van de meest gezondste voedsel zijn wat er bestaat. Het is antibacterieel, antiviraal, anti-schimmel en heeft potentie om je lichaam gezond te houden. Het is wel belangrijk dat je de knoflook vers eet en dat je geen supplementen neemt. Als je namelijk in de knoflook snijdt, komt er o.a een stofje vrij genaamd allicine. Dit
werkt zeer efficiƫnt tegen verscheidene bacteriƫn, maar verdwijnt binnen 1 uur. Daarom is het zaak om de knoflook binnen een uur op te eten.


Daarnaast hebben onderzoekers recent aangetoond dat knoflook een erg effectieve antioxidant is. Het reageert erg snel met schadelijke stoffen in het lichaam en maakt deze onschadelijk. Daarnaast kan knoflook goed voor je hart zijn, door een te hoge bloeddruk tegen te gaan en een te hoge cholesterol te verlagen.

In het verleden is er een studie gedaan naar knoflook en de werking tegen kanker. Uit deze studie is naar voren gekomen dat mensen die het meest knoflook aten een verhoogde beschermende werking tegen kanker hadden.

Het enige nadeel zou de stank van knoflook kunnen zijn als je er teveel van eet. Sommige mensen vinden dit erg en sommige niet. Als je niet naar knoflook wilt stinken kun je of minder eten of peterselie eten. Peterselie neutraliseert de knoflook stank.

Knoflook kan sterk op de maag liggen bij een aantal mensen en daarom is het altijd goed om te luisteren naar je lichaam. Begin met een kleine hoeveelheid knoflook en luister naar je lichaam.

Mijn eigen ervaring met knoflook is dat ik na het eten van knoflook meer energie krijg. Hoe dit kan snap ik niet helemaal, maar ik denk dat dit te maken heeft met het verbeteren van mijn maag- en darmflora.

Verdere goede informatie kun je vinden op de Engelse wiki pagina. De studie tegen kanker vind je hier.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar